מלחין ישראלי, מחשובי המלחינים שהוציא הזמר העברי מקרבו.
סשה ארגוב נולד במוסקבה בשנת 1914 . בהיותו בן ארבע החל לנגן בפסנתר ולהלחין, ובגיל שש החל ללמוד מוסיקה, בצורה מסודרת. ב-1934 , בגיל עשרים, עלה לארץ, עזב את תחום הנגינה ועבר להלחנה. לפרנסתו עבד בעבודות שונות: בבוקר עבד כפקיד בבנק, ובערבים הלחין שירים.
שנה אחרי עלייתו לארץ, החל לחבר מנגינות להצגות. כתב יחד עם המחזאי גרשון פלוטקין, הצגות מוסיקליות לקיבוצים ולמושבים שהזמינו אצלו לאירועים שונים. בתקופה זו הלחין סשה ארגוב כמאתיים שירים. במלחמת העצמאות הלחין ללהקות כמו "הצ'יזבטרון".
עם קום המדינה החל להלחין מוסיקה להצגות תיאטרון , ואחר כך גם לסרטי קולנוע.
המשיך לעבוד עם להקות נוספות ובהן להקת הנח"ל, "בצל ירוק", "התרנגולים" ועוד.
עם הפזמונאים והמשוררים שאת שיריהם הלחין נמנים חיים חפר, נתן אלתרמן, לאה גולדברג, יורם טהרלב ועוד.
ארגוב הלחין יותר מ 1,200 שירים, כשייחודו כמלחין בהרמוניה וכן במנגינה המיוחדת שחורגת במידת מה מהלחן הסטנדרטי ותמיד יש איזו הפתעה במהלך הלינארי של המנגינה. כפי שאמר פעם מוסיקולוג ידוע: "מילים שהולחנו על-ידי סשה והתרגלת למנגינה, אם ילחין אותם מישהו אחר הם יצרמו לאוזן".
ב-1988 זכה בפרס ישראל בתחום הזמר העברי.
סשה ארגוב נפטר בשנת 1995 ורבים ראו בזה סיום תקופה בזמר העברי והייחודי.
באחת מפעילותיו המוסיקליות בשנת 1980 פגש ארגוב באורה זיטנר כשהיא מנצחת על מקהלה וכשבמסגרת ניצוחה גם ביצעה קטע שירה, ואז הוא החליט כי הוא רוצה בה כמבצעת שיריו. מאותה עת היא הפכה להיות הפרשנית הרשמית שלו והיא מזוהה יותר מכל זמרת אחרת עם המלחין. תוצאת מופעם המשותף היה שני תקליטים בו זיטנר מבצעת את שירי ארגוב בלוויו בפסנתר בלבד.
בשנות החמישים הלחין ארגוב בעיקר עבור להקת הנח"ל ול"בצל ירוק", וגם כתב מוסיקה להצגות תיאטרון, בינהן: "מלכת שבא" – 1951 , "ים ובית" – 1953, "ת"ק על ת"ק" – 1956, "בגלל חגורה " -1958, "מלאך האבן" – 1958.
בשנות השישים הלחין ל"תרנגולים" וליפה ירקוני ונעשה מלחין מבוקש לקולנוע ולתיאטרון.
בעיקר בולטת יצירתו למחזמר "שלמה המלך ושלמי הסנדלר" 1964 ,שנחשב לאחד המחזות הקלאסים העבריים, וכן להצגות נוספות כגון: "גיבור היום " 1963, "הרפתקאה בקרקס" – 1965, "אסתר המלכה" – 1966, "אנדרוקולוס והאריה" – 1966, "הנסיכה טורנדוט" – 1967, "נוכלים ואוהבים" – 1968, "חגיגת קיץ" – 1972.
בקולנוע הלחין מוסיקה לסרטים
"חבורה שכזאת" – 1963, "רק לא בשבת" – 1964, "הוא הלך בשדות" – 1967, "סיירים " – 1967, "הבן האובד" – 1968, "דודה קלרה " – 1977.
ספרים המקבצים את יצירתו
"את מה שרציתי" – משירי סשה ארגוב, הוצאת ידיעות אחרונות.
"ככה סתם" – שירי סשה ארגוב, הוצאת ידיעות אחרונות.
"שירי סשה ארגוב" – התווים לפסנתר, הוצאת ידיעות אחרונות.
"מעבר לתכלת" , הוצאת יוסף שרברק 2001.
מטרתו העיקרית של ארגוב בהוצאת ספרי לחניו היתה לשמר את ההרמוניות שלו לדורות הבאים, שכן ארגוב נחשב יחודי לא רק בלחניו אלא גם בהרמוניות שהוא צירף אליהן והוא הקפיד מאד על החיבור של שני המרכיבים הללו.