
במשך שנים ארוכות נשים נשאו בסירים את הדי אן איי של המשפחות. מטבחי הבתים היו עבודות שורשים מבעבעות, עם טעם וריח, מקור כח משפחתי עליו הן שמרו בסוד. עם בניית הארץ ויציאת הנשים לעבודה מתערער הסדר הישן. מתכונים היו מטבע עובר לסוחר בדרך לפריצת הנשים אל מעגל העבודה. מה הרווחנו, מה אבד ואיך כל זה קשור לקליפת לימון במטבח של סולטנה מור יוסף – סבתא שלי. זה סיפור על אהבה ואוכל שמתחקה אחר התפקיד שמילאו נשים מבשלות בחברה הישראלית לצד הסיפור שרקם ופרם את המשפחה שלי, שהעמיד את סיר חיי.
הילה אלפרט, עיתונאית, מגישת תוכניות בישול, מחברת ספרי בישול, מייעצת לחברות מזון בנושא פיתוח וניתוח מגמות, מנחה פסטבלי אוכל ומרצה בנושא.